ESG

Mi az az ESG?

Az ESG az angol Environment (környezet), Social (társadalom), Governance (irányítás) szavak rövidítése. Valójában az a keretrendszer, mely által mérhető és értékelhető egy vállalat fenntarthatósági tevékenysége, leginkább 3 fő területre fókuszálva:

  • A gazdálkodó szervezetek okozta környezeti hatások vizsgálata.
  • Társadalmi kérdések kezelése a szervezeten belül és kívül.
  • Vállalatirányítási tényezők.

A Next Accounting Kft. célja, hogy működési startégiánkba az ESG kötelezettségvállalásunkat folyamatosan bővíteni és fejleszteni tudjuk.

Ennek alapján cégünk számos lépést tett már az irányelveket szem előtt tartva:

Környezeti szempontok

Cégünk folyamatosan fejleszti és automatizálja az online rendszereit, egyedi megoldásokkal, pl.: RPA kiegészítve. Ennek köszönhetően a mindennapi munkánk során teljes mértékben papírmentesen működünk és digitális dokumentumkezelést alkalmazunk. Az elektronikus adatkezelés nem csak kényelmesebb és hatékonyabb a hagyományos módszereknél, de nagyon fontos szerepet játszik az ESG irányelvek betartásában is. Papírmentes működésünkkel csökkentjük a papírhasználatot, a káros anyagok felhasználását, ami jelentős hatással van a környezetünkre. Az online adatkezelés lehetővé teszi az energiafogyasztás csökkentését is. Nem kell nyomtatókat, tintapatronokat, mappákat és más nem lebomló eszközöket felhasználnunk, amivel csökkentjük ökológiai lábnyomunk. Az ügyfeleink számára pedig az online adatkezelési lehetőségek révén a legjobb szolgáltatást biztosítjuk, amely kényelmes, biztonságos és átlátható, nem utolsó sorban pedig, digitális működésünkkel mi is részt veszünk abban, hogy ügyfeleinknek segítsünk megfelelni az ESG követelményeknek.

Társadalmi szempontok

Számunkra elsődleges az ügyfeleink elégedettsége és a velük való szoros kapcsolattartás. Az online megoldásainkkal megbízóink bármikor hozzáférhetnek a könyveléssel kapcsolatos adataikhoz, így a munkánk átláthatóbb és áttekinthetőbb számukra.
Cégünk legnagyobb értékét munkatársaink jelentik, hiszen ők birtokolják mind azt a szakmai tudást amire méltán büszkék vagyunk. Azon kívül, hogy munkájukhoz a legjobb eszközöket biztosítjuk, folyamatosan segítjük szakmai tudásuk szinten tartását, továbbképzések, előadások és egyéb tudásanyagok biztosításával. Csapatunk kialakításánál nem csak a szaktudást, de a diverzifikálást is szem elött tartjuk. Számos platformon, online felületen vagyunk jelen, ahol leendő munkavállalóink megismerhetik cégünket és a kínált pozíciókat. Kiválasztási folyamatainknál a szakmai tudás mellett ugyanakkora hangsúlyt fordítunk a személyiségre és jellemre is, mivel kiemelten fontos számunkra a csapatszellem és hosszútávú együttműködés. Törekszünk rá, hogy kellemesebbé és könnyebbé tegyük a nálunk dolgozók életét. Ebből kifolyólag korlátlan mennyiségben biztosítjuk dolgozóinknak a kávét, teát, tejet, cukrot. Segítjük és támogatjuk a munka és magánélet egyensúly megtartását, hiszen sok kollégánk kisgyermekes anyuka. Méltán megemlíthetjük, hogy munkavállalói elégedettségünk fejlesztése és szem elött tartása révén cégünknél évek óta elhanyagolható a fluktuáció mennyisége.

Irányítási szempontok

Az ESG irányelvek betartása mellett könyvelőirodánk a magas színvonalú szolgáltatásokra és a szakmai etikára is nagyon odafigyel. Ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy minden adatuk biztonságban van nálunk, és a szakmai etikai elveknek megfelelően járunk el. Szigorúan betartjuk az adatkezelés és törvényi szabályozások minden aspektusát. Belső szabályzatainkat és irányítási rendszerünket folyamatosan monitorozzuk és szükség esetén módosítjuk, hogy folyamatosan naprakészek legyenek.

Értékmegőrző, biztos munkahely

Folyamatosan törekszünk munkatársaink elégedettségének növelésére és támogatására. Munkavállalóink fejlesztése és stabilitása elsődleges szempont.

Környezettudatosság

Cégünk digitális megoldásainak köszönhetően, papírmentes irodaként működünk.

Biztonság

Etikai normáinknak és szigorú szabályrendszerünknek köszönhetően ügyfeleink adatai  biztonságban vannak, mégis bármikor elérhetőek számukra.